Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ –ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες!


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ –ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες
Επιτροπή Πατήσια – Νέα Ιωνία


« Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αποτελεί την σημαντικότερη απειλή για την ελληνική κυβέρνηση»   σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters 10/3/11

« Το 56% των Ελλήνων εγκρίνει τις ενέργειες του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και μόλις το 39% τις καταδικάζει» συμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB 27/2/2011

 « Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι ο βασικός κίνδυνος για  την κυβέρνηση» Κ.Παναγόπουλος αναλυτής της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO

  • Το ποσοστό των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια αυξήθηκε από το 6% στο 18% σε ένα χρόνο. Καθημερινά πάνω από 8.000 οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν διόδια. (τα στοιχεία από το Reuters και τις εταιρείες που ελέγχουν τα διόδια)
  • Το 40% των επιβατών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν πληρώνουν εισιτήριο. (inews.gr – 22/2/11)

Παρά την κατασυκοφάντηση, τα ψέματα των ΜΜΕ και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς των Ρέππα-Πάγκαλου και ΣΙΑ και την ποινικοποίηση το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αντέχει και συνεχίζει την δράση του.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ
«Ποιος θα πληρώσει τα ελλείμματα των συγκοινωνιών;» μας ρωτάνε τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Καταρχήν να δούμε ποιος τα δημιούργησε. Βασικός υπεύθυνος είναι η πολιτική των κυβερνήσεων που τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ έπρεπε να επιδοτούν σε ποσοστό 70% τις αστικές συγκοινωνίες Αττικής με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό, τελικά έδιναν μόνο ένα μικρό ποσοστό που μετά βίας έφτανε αρχικά το 1/3 και σήμερα το 1/5 του ποσού που έπρεπε να δοθεί.

Ένα παράδειγμα. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ την τετραετία 2006-2009 ενώ έπρεπε να δοθούν για επιδότηση 2.173.148.000 ευρώ τελικά δόθηκαν μόλις 537.000.000 ευρώ, δηλαδή 1.6 δις λιγότερα.

Δεύτερο παράδειγμα. Τα χρέη 7 υπουργείων προς τον ΟΑΣΑ για την παροχή εκπτώσεων, εισιτηρίων κτλ. φτάνουν σήμερα τα 500.000.000 ευρώ.
Τα 2 παραπάνω ποσά είναι σχεδόν το ποσό του ελλείμματος του ΟΑΣΑ (2.3 δις ευρώ)
Και αυτό χωρίς να υπολογίζουμε: α) τα τοκοχρεωλύσια με τα οποία φορτώθηκε ο ΟΑΣΑ για να δανειστεί από τις τράπεζες, που κάθε χρόνο ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ
β) τους παχυλούς μισθούς και μπόνους ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ που έπαιρναν τα διευθυντικά στελέχη του οργανισμού και τους οποίους διόριζε η εκάστοτε κυβέρνηση
γ) ότι λεφτά για επιδοτήσεις «δεν υπήρχαν» για τις δημόσιες συγκοινωνίες αλλά «υπήρχαν» για τις ιδιωτικές συγκοινωνίες και μεταφορές όπως του ΟΑΣΘ στη Θεσ/νίκη, τα σαπιοκάραβα τύπου Ρομίλντα στα οποία το κράτος δεν χρωστάει ούτε ευρώ!


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!
* Αρνούμαστε να πληρώσουμε αυξημένο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες.
* Διεκδικούμε  δωρεάν μετακίνηση τις πρωινές ώρες(05.00 – 08.00πμ) όπως ίσχυε τις αρχές της δεκαετίας του 80, δωρεάν μεταφορά για ΑΜΕΑ, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, φοιτητές κτλ.
* Προοπτική και στόχος μας είναι μαζί με τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ η κοινή πάλη για δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες, φιλικές στο περιβάλλον....

Ο ελληνικός λαός μέσα από την άμεση και την έμμεση φορολογία έχει πληρώσει πολλές φορές για να έχει δημόσιες και ποιοτικές συγκοινωνίες και αντί γι αυτό έχει:
* αύξηση 40% στην τιμή των εισιτηρίων
* δραστικό κόψιμο δρομολογίων λεωφορείων σε πολλές γραμμές
* την ατέλειωτη ταλαιπωρία του Ηλεκτρικού με την διακοπή λόγω έργων  της γραμμής Αττική-Μοναστηράκι από τις 26 Ιούλη του 2010.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!
Τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει το κίνημα με την δημιουργία νέου σώματος ελεγκτών σε συνεργασία με την αστυνομία και αργότερα με την επιβολή ηλεκτρονικού –και πιο ακριβού- εισιτηρίου την εκμετάλλευση του οποίου θα αναλάβουν ιδιώτες.
Η απάντηση στην νέα προσπάθεια καταστολής και ποινικοποίησης του κινήματος πρέπει να είναι οργανωμένη και συλλογική. Οι ελεγκτές μπορούν να φοβίσουν μεμονωμένα άτομα δρώντας σαν κεφαλοκυνηγοί και κρατώντας μέρος του προστίμου για την τσέπη τους.
Δεν μπορούν όμως να επιβάλλουν πρόστιμα σε 5-10 μέλη μιας επιτροπής σε ένα λεωφορείο. Κατ’ επέκταση η κυβέρνηση δεν μπορεί να στείλει στα δικαστήρια ένα μαζικό κίνημα εκατοντάδων χιλιάδων.


ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ
* Να φτιάξεις επιτροπή ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στο χώρο σου (παρέα, σχολείο, σχολή, πολυκατοικία, χώρο δουλειάς).
* Να έρθεις στην επιτροπή ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πατήσια-Ν.Ιωνία που δραστηριοποιείται από τον Φλεβάρη του 2011 στις γειτονιές μας με συσκέψεις, παρεμβάσεις σε μέσα μεταφοράς στην περιοχή μας,  συμμετοχή σε κοινές κεντρικές δράσεις άλλων επιτροπών της Αθήνας.
Συμμετέχουμε επίσης και σε άλλες κινήσεις που υπάρχουν στις γειτονιές μας και δραστηριοποιούνται ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων κτλ.
* Να βοηθήσεις με όποιο άλλο τρόπο κρίνεις εσύ χρήσιμο π.χ πολυμέσα, μπλογκ, παροχή νομικών υπηρεσιών κτλ...

Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί! Όλοι μαζί όμως μπορούμε να αντισταθούμε

Επιτροπή ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ – ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Blog: denplironopatissia.blogspot.com
Τηλ: Πατήσια: 6976436302 (Τάκης)
         Ν.Ιωνία: 6937123505 (Κυριάκος)